Seuraesittely

Rauman Taekwondo ry

Rauman Taekwondon tavoitteena on tarjota harrastajilleen monipuolista liikuntaa taekwondon muodossa. Rauman Taekwondo on saanut alkunsa vuonna 1994 Porin Taekwondon järjestäessä alkeiskurssin Rauman Opistotalolla. Seuran päävalmentajana toimi pitkään raumalainen Sami Kiikola joka aloitti -94 alkeiskurssilla 100 henkisen kurssin mukana. Keväällä 1995 alkeiskurssille tuli vielä n. 70 henkilöä lisää. Porin Taekwondon toimesta valmennusvastuun siirtoa Kiikolalle kysyttiin syksyllä -95. Tuolloin Kiikolan vyöarvo oli 6. kup eli vihreä vyö. Valmennusvastuu siirtyi ja porilaiset kävivät vielä suunnilleen vuoden valmentamassa satunnaisesti. Kiikola oli pitkään seuran päävalmentajana, mutta lopulta toukokuussa 2014 Kiikolan yksityiselämän asettuessa Turkuun, hän siirtyi valmennustehtäviin Turun Budokwaihin ja Rauman Taekwondon uudeksi päävalmentajaksi valittiin jatkamaan Miiko Laine.

Laine on toiminut seuran päävalmentajana syksyyn 2019 asti, jonka jälkeen päävalmentajaksi valittiin Juhani Liljanko ja toiminnanjohtajaksi Jarno Mäkinen. Muina valmentajina toimii tällä hetkellä mm. Sauli Aalto-Setälä, Sonja Doering, Valeri Shishkov, Niko Klytseroff ja Risto Auramo. Seuran harjoitukset pidetään pääsääntöisesti Otanlahden monitoimisalissa ja Pyynpään koululla. Seura on voittoa tavoittelematon, rekisteröity, yleishyödyllinen yhdistys. Yhdistys on Suomen Taekwondoliiton jäsenseura.

Vuosittain järjestetään pääsääntöisesti kaksi alkeiskurssia, taekwondo-ilveksiin eli junioreihin otetaan harrastajia kaksi kertaa vuodessa ja itsepuolustuskursseja järjestetään kysynnän mukaan. Lisäksi Rauman Taekwondo pyörittää perhetaekwondoa, jonka tavoitteena on liikuttaa perheitä yhdessä näin lisäten perheiden hyvinvointia ja tuottaa liikunnan iloa. Ota rohkeasti yhteyttä ja tiedustele lajiin, seuratoimintaan, alkeiskursseille tai muille kursseille mukaan pääsyä.

Raumalaiset kilpailijat

Vyöarvojen kohoamisen lisäksi seurassa on seurahistorian aikana tehty töitä taidon eteen ja kilpaillaan. Ottelun ensimmäiset SM-mitalit seurassa on voitettu vuonna 1997 nuorten sarjassa Milla Parkkalin ottelemana ja Pohjosmaiden mestaruuskilpailusta Oslossa saavutettiin mitalisija vuonna 2000 Parkkalin ottelemana. Liikesarjapuolella eli poomsae-kilpailuissa seurassa on useampia menestyneitä, joista Sauli Aalto-Setälä on kuulunut Suomen maajoukkueeseen vuodesta 2013 lähtien. Lisäksi raumalaislähtöinen Triin Saviauk on saavuttanut MM- ja EM-mitaleita liikesarjaryhmässä. Seurassa on useilla harrastajilla mitalisijoja molempien kilpailutyylien kisoista ja seura on kilpailutoiminnaltaan aktiivinen. Kilpaileminen ei kuitenkaan ole pakollista.